Wednesday, 28 November 2018 11:16

Creating a magical space for children

    Wutopia Lab was commissioned by Aranya to renovate part of a clubhouse into a restaurant for children. The company hoped to create a neverland for children in a space that was less than 1000m².

    By digesting the physical properties of materials, the company hoped to create a place that loses material texture and spatial orientation. The carbonate polymer material used in the ‘one person’s gallery’ case was used in combination with light to create an experience of losing sense of size and texture. Bubbles are colourless and transparent, they refract the rainbow, and are fleeting and unpredictable, but children love them. The children’s restaurant is a polycarbonate neverland.

    Polycarbonate panels were used to wrap the original facade – a mixture of prairie villa style and contemporary Art Deco style, creating a new translucent facade. Vertical greening and large staircases were placed between the old and new facades. This hierarchical facade was regarded as a complete facade.

    Wutopia Lab reorganised the importance of function and streamlining. From the outdoor stairs, the children step into the light forest on the second floor. Under the soft lighting of the light ceiling, the matte PVC pipe encloses a circular dining hall and two private dining rooms surrounded by polycarbonate panels. Circular in shape, diffused lighting and white tones make you lose any sense of texture, scale and direction in the space.

    You can enter the ground floor under the starry skies along the grand staircase. Under the starry sky ceiling, Wutopia Lab created a playground for children using PVC hollow balls, glass fibre cloth, marine plastic balls, artificial stone and floor glue. With a magic mirror as the border of the game space, Wutopia Lab tried to distort the realism of the place, as if time is not passing.

    At the edge of the main space, there is a pink memory bathroom, a sea sound bathroom, a mirror pool, a stainless steel slide, a trampoline, a bubble tree and a mysterious picture-book area. These are the hidden corners in this neverland that are waiting for the children to discover.

    The most important part of the entire restaurant is the red flying house built on the roof with double perforated aluminium panels. Following the yellow path, going through a stainless steel floor, bypassing the bubble tree, twisting toward the ridge – you can see a light getting brighter and brighter.

    The architectural practice hopes it can use a rich imagination and exaggerated artistic techniques to perform special performances on daily life, turning everyday life into a magic reality. This is the best example of this design philosophy.

    About Us

    Inex magazine and its complementary website is the ultimate specification resource for design professionals working in both the domestic and commercial marketplaces.

    Exclusive, cutting-edge content is delivered to inform and inspire esteemed professionals on a whole host of topics and discussions impacting the industry.

    Read More

    Latest Tweets


    Oak Framed Garage Kits by Round Wood of Mayfield - https://t.co/6SwbNW0ZlV https://t.co/ijUBp2xLeI

    A look at two curtain designs by French design duo Ronan and Erwan Bouroullec - https://t.co/PcVfVwwCCb https://t.co/eZn7BxOrQ2

    Latest Issue